Varför yoga med barn?

Att yoga med barn är inte bara roligt och mysigt. Det gör också en massa nytta!

Med hjälp av yogan blir barnen mer medvetna om sina känslor, och de får verktyg att använda i vardagen, till exempel då något känns jobbigt eller då de ska hantera ilska.

Genom yogans meditativa funktion får barnen också lättare att varva ner och koncentrera sig. Yogan skapar ett lugn och en medveten närvaro som barnen kan ta med sig under dagen. Och med hjälp av enkla meditationsövningar kan barnet också när som helst påminnas om och hitta tillbaka till lugnet och koncentrationen.

Yoga kan också bidra till att skapa en bättre självkänsla hos barnen. Genom att använda yogasagor med ett fint budskap kan vi påminna barnen om att de är värdefulla och bra precis just så som de är.

Förutom de “själsliga” vinsterna ökar yogan dessutom barnens fysiska smidighet, koordination, balans och energi.

Det fantastiska med barnyoga är slutligen att alla kan vara med – alla gör övningarna utifrån sina egna förutsättningar, och inget är rätt eller fel. Man kan inte vara “duktig” på yoga och det är viktigt att vi förmedlar till barnen att alla duger precis så som de är.

2 Replies to “Varför yoga med barn?”

  1. Jag läste berättelsen om Viggo och den berörde mig verkligen .Jag arbetar som lärare har har under många år arbetat med avslappning och beröring i mina klasser. Det senaste åren har jag arbetat med elever som har diagnoser och svårt att “passa in” i vår skola i dag. Arbetar nu på särskolan där eleverna också behöver mycket av få verktyg att förstå sina känslor och få balans och rätt energi .Skulle vara så roligt att få mer kontakt med dig .

    1. Hej Karin! Vad glad jag blir att du läst om Viggo! 😊 Det låter som om du gör ett jättefint jobb med barnen på din skola. Det vore roligt om du vill maila mig på kontakt@beyouyoga.se så kan vi prata vidare. Tack för din fina kommentar och gott nytt år till dig! 🧡

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *