Yoga Nidra

Vad är Yoga Nidra?

Yoga Nidra betyder “yogisk sömn” och är en guidad djupavslappning där kroppen sover medan sinnet förblir vaket och fokuserat. I Yoga Nidra befinner man sig på gränsen mellan sömn och vakenhet. Meditationen utförs liggande på rygg.

I Yoga Nidra ingår bland annat en kroppsscanning där man guidas till att flytta fokus och medvetande runt i den egna kroppen. Detta hjälper sinnet att gå in i det fullständigt avslappnade tillståndet.

Varför Yoga Nidra?

  • Mindre stress
  • Mindre oro och ångest
  • Bättre sömn
  • Ökad koncentration
  • Återhämtning av kropp och sinne
  • Kan minska fysisk smärta
  • Kan användas för att behandla posttraumatisk stress och depression

Yoga Nidra för barn

Även då det gäller barn är Yoga Nidra en effektiv meditationsteknik som t ex hjälper barnet att komma ner i varv och sova bättre. Om du skulle vilja prova Yoga Nidra med ditt/dina barn får du gärna använda filerna nedan, som jag har spelat in. De är gratis för privat bruk, och jag hoppas att ni ska tycka om dem.

Yoga Nidra för barn
Yoga Nidra för barn, vid sänggående

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *