Asiatisk yogamassage

Jag utbildar mig just nu till massör för att kunna börja erbjuda behandlingar till hösten. Jag lär mig asiatisk yogamassage – en massageform som grundas på terapeutisk thaimassage och ett flertal andra behandlingsformer.

En behandling med asiatisk yogamassage öppnar upp kroppens energiflöde, släpper på fysiska spänningar, skapar balans och djup avslappning.

Massören använder både fingrar, händer, fötter, knän och armbågar för att arbeta sig igenom muskler, energilinjer och akupressurpunkter i hela kroppen på den som masseras.

Förutom tryck och massage stretchas leder och muskler ut och man får likande effekter som när man utövar yoga (fast man bara ligger där). Inte dumt alls, tycker jag.

Under 1,5 timme får man hela kroppen masserad. Från fötter till huvud. Personligen gillar jag fot-, hand- och axelmassagen allra bäst. Det är också riktigt skönt att få höfter och ben stretchade. Man behåller kläderna på under hela behandlingen och ingen olja används. Behandlingen går att utföra var som helst eftersom det enda som behövs är en tunn madrass.

Den här typen av massage är särskilt bra för dig som vill slappna av och varva ner (jag lovar – man blir totaaaaalt avslappnad) och för den som har ont i rygg, axlar eller muskler och som vill öka rörligheten i kroppen.

Jag har nu slutfört första delen (med fem dagar på Liljero retreat) av min utbildning, och jag har nu lärt mig grunderna i den här fantastiska massageformen.

Utbildningen har varit otroligt intressant och rolig. Och jag imponeras över hur mycket vi har lärt oss på bara fem dagar. Jag kan nu utföra en grundbehandling i yogamassage på drygt en timme.

Jag övar just nu för fullt på familjemedlemmar och kommer snart att börja ta emot andra som är intresserade för att få öva ytterligare. Till hösten är jag redo att ta emot bokningar. Håll utkik här och på Instagram för mer information.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *