Yogans kraft

Du vet de där dagarna när allt känns trist och jobbigt…? Vi har dem alla… Dagar då vi inte litar på vår förmåga, då vi ser oss som mindre än vi är. Dagar då problem tycks hopas och vi har svårt att se lösningar. Dagar då oro gnager och ledsamheten går tätt intill oss. Dagar då kroppen känns tung och då energin verkar ha flugit sin kos.

Det är de dagarna jag verkligen inser yogans inneboende kraft.

Häromdagen när jag hade just en sådan dag bestämde jag mig för att ta mig till yogamattan. En stilla stund sittandes med andning i meditation följdes av ett skönt pass tillsammans med Yoga with Adriene. Fem minuter blev tio och innan jag hunnit blinka hade det gått 40 minuter. Andning, meditation, asanas och vila.

När jag reste mig från mattan var min andning långsam och djup och sorlet av tankar hade tystnat. Jag kände mig lätt – både i kropp och sinne. Oron var borta och det som tidigare känts som problem kunde jag nu se i ett helt annat ljus. Kroppen kändes stark och min hållning var en helt annan än innan jag klev på mattan.

Att yogapraktiken ger fantastiska resultat har yogisar känt till i många tusen år. Det är egentligen ingenting man behöver bevisa. Men det är ändå intressant och roligt att man nu också med hjälp av modern forskning kunnat komma fram till samma sak. Vill du läsa mer om det kan jag tipsa om följande artiklar:

Allt fler bevis för att yoga hjälper kropp och hjärna
Det här händer med din kropp om du gör yoga varje dag
Yogans effekter och yogaforskning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *