Hatha-yoga grund

Hatha-yoga grund är en klass helt och hållet anpassad för dig som är ny för yoga. Den passar också dig som utövat yoga ett tag men som vill lära dig grunderna, både när det gäller andning och rörelse.

Du behöver alltså ingen tidigare erfarenhet av yoga för att vara med på klasserna, och du behöver inte behöver vara vig eller stark eller se ut på ett visst vis för att kunna delta.

Lektionerna är upplagda enligt följande:

Teori
Du lär dig till exempel om vad som händer i kroppen när vi utövar yoga och andas medvetet, och om vad den mångtusenåriga yogiska filosofin kan lära oss idag.

Medveten andning
Vi hittar den viktiga andningen som är själva grunden för yogautövandet. Med hjälp av andningen stillar du sinnet och hittar lättare in i de olika positionerna.

Rörelse
Vi går igenom enkla yogapositioner (asanas) från grunden. Vi rör oss långsamt till vårt andetag och hittar rätt i kroppen innan vi går vidare till en ny position. Positionerna stärker din kropp och gör dig mer rörlig.

Yoga barnets position, balasana

Andningsövningar (pranayama)
Med hjälp av vår andning kan vi styra hur vi mår. Du lär dig olika användbara andningsövningar som till exempel kan göra dig lugn i stressade situationer.

Yoga Nidra och vila
Lektionen avslutas med Yoga Nidra – en fantastisk djupavslappningsteknik, och skön vila.

Just nu håller jag inga lektioner i Hatha-yoga p ga det rådande läget, men jag ser fram emot att göra det framöver igen.