Senioryoga

Du behöver inte vara vig, stark eller ung för att ta del av yogans fantastiska effekter. Jag erbjuder lugn och mjuk yoga för dig som är 60+.

Med hjälp av rörelser och positioner förbättrar du din balans, koordination, hållning, rörlighet och styrka. Du stillar också ditt sinne och får möjlighet att slappna av, vilket ger ett inre lugn och mer livsglädje.

Hur?
Vi gör de flesta rörelser och positioner sittandes på en stol. Det kan förekomma positioner som görs stående, men då använder vi stolen som stöd då det behövs. Du kan alltid anpassa varje rörelse efter just din kropp och din förmåga.

Under klasserna får du också hjälp att hitta den viktiga, medvetna andningen som är själva grunden för all yogapraktik. Andningen hjälper dig in i de olika positionerna och ger grunden för en medveten närvaro och ett ökat lugn.

Du kommer att få hålla varje ställning en stund för att du ska få möjlighet att hitta andningens rytm och känna in kroppen. Positionerna stärker din kropp och gör dig mer rörlig.

Den här klassen passar både dig som är nybörjare och dig som praktiserat yoga tidigare.

Just nu håller jag inga lektioner i Senioryoga, p ga det rådande läget. Men jag ser fram emot att göra det igen så snart som möjligt.